?آیت الله سید محمود علوی وزیر اطلاعات، صبح روز ۲۱ دیماه ۹۸ در همایش گرامیداشت شهادت سردار سلیمانی ضمن تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه(س) ، شهادت سردار قاسم سلیمانی و یارانش و تسلیت جان باختن جمعی از هم وطنان در سانحه هوایی اخیر گفت: حاج قاسم یک ویژگی نظامی و یک ویژگی مردمی و انسانی داشت، نظامی بودن، او را از یک آدم موثر جامعه جدا نکرده بود و در عین نظامی بودن، در میان مردم مثل خودشان حضور داشت و از طرفی، حشر و نشر با مردم نیز او را از وظایف نظامی باز نمیداشت.
?وزیر اطلاعات ادامه داد: گاهی نظامی بودن به معنای اجرایی و نیروی عملیاتی است که با صلابت و شجاعت در میدان بر اساس نقشه و کار عملیاتی فرماندهی طراحی میشود؛ این نقشه در ستاد عملیاتی تهیه میشود، آنجا جای فرماندهان عملیاتی نیست بلکه جای افرادی است که سالها تجربه و اطلاعات دارند، مینشینند و از بین طرحهای مختلف عملیاتی، بهترین آنها را برمیگزینند؛ اینکار انسجام فکر و قدرت انتخاب میخواهد.
?وزیر اطلاعات بیان کرد: گاهی موضوع بالاتر میرود و بحث راهبردهای دفاعی است که ملزومات خاص خودش را میطلبد، کسی که در نقطه بالای راهبردی قرار میگیرد باید اشراف اطلاعاتی داشته باشد، مغزش توان پردازش آنها را داشته باشد و بعد آن را تبدیل به راهبرد کند.
?دکتر علوی گفت: حاج قاسم از معدود افرادی بود که قدرت تدوین راهبرد و چشم انداز داشت و با اشراف اطلاعاتی راهبردها را تدوین میکرد و اهداف عالی را بر اساس آن ترسیم و بر مبنای آن طرح عملیاتی ارائه کرده و بعد از آن هم در میدان نبرد می رفت و برنامه عملیاتی را اجرایی میکرد.
?ایشان افزود: حاج قاسم علیرغم داشتن درجه سرلشکری اما هر کسی با او برخود میکرد، احساس نمیکرد که با یک سرلشکر صحبت میکند؛ در برخورد با او گویی با یک فرد کاملاً معمولی روبرو شده اید، حاج قاسم بی ادعا بود و خودش را از همه کوچکتر می گرفت و تواضع داشت.
?ایشان ادامه داد: حاج قاسم هیچکس را پایین نمیدید، علیرغم اینکه به آداب و تشریفات نظامی پایبند بود، وقتی که یونیفرم را در میآورد، فردی عادی در بین مردم بود.
?وزیر اطلاعات یادآور شد: یکی دیگر از ویژگی های حاج قاسم، اعتماد به نفس بالایش بود، هیچ وقت در وجودش احساس ضعف و نتوانستن راه نداشت و شعار «ما میتوانیم» در وجودش متبلور بود و دست به کارهایی می زد که همه میگفتند ممکن نیست.
?ایشان با بیان اینکه چه کسی فکر میکرد تیر و کمان فلسطینی ها تبدیل به فشنگ شود یا چه کسی فکر میکرد حزب الله ۳۳ روز مقاومت کند و موشک هایشان اسرائیل را ذله کند و بعد با احساس شکست و عقب نشینی کنند تصریح کرد: در عراق و سوریه، حاج قاسم در اوج خطر به دل آن می رفت و هیچ ترسی نداشت.
?دکتر علوی افزود: شهید سلیمانی دشمن شناس بود اما دشمن هراس نبود و از دشمن نمیترسید، بی فکر به دل دشمن نمی زد، ابتدا خوب آن را میشناخت و بعد آن را می زد و محکوم به شکست میکرد.
?وزیر اطلاعات گفت: آدم اگر مرگ انسان را به معنای نیستی بگیرد، از مرگ میترسد، بنابراین قلدرها، زورگوها و دیکتاتورها از آن برای ترساندن انسان استفاده میکنند، بنابراین ترس از مرگ عامل ذلت و به بند کشیده شدن انسانها است.
?ایشان با بیان این که حاج قاسم صحنه را از دور مدیریت نمیکرد بلکه در دل خطر می رفت، گفت: تنها چیزی که انسان را از خطر و مواجهه با آن باز می دارد، ترس از مرگ است؛ ترس از مرگ در وجود حاج قاسم راه نداشت و بر اساس همین ویژگی ها بود که در بین مردم چنین جایگاهی پیدا کرد.
?ایشان ادامه داد: گاهی حاج قاسم در جلسه شورای عالی امنیت میآمد و با نقشه ها توضیح می داد در حالی که تازه از ماموریت آمده بود و بلافاصله بعد از جلسه به ماموریت می رفت و وقتی به او میگفتند خطر در کمین تو است، با شجاعت در دل خطر میرفت و عاشق شهادت بود.
?دکتر علوی تصریح کرد: امام خمینی(ره) این فرهنگ، فرهنگ سیدالشهدا(ع) و مقاومت را وارد ایران کرد و انقلاب اسلامی به وجود آمد، این فرهنگ را وارد لبنان، عراق و یمن کرد و حزب الله، حشدالشعبی و انصار حزب الله به وجود آمده و در تمام این حرکت ها حاج قاسم پرچم دار بود.
?ایشان با بیان اینکه قدر حاج قاسم را گوهرشناس میشناخت، گفت: رهبر خرد ورز، دور اندیش و حکیم و آدم شناس ما، رهبر سربلند آیت الله خامنهای گوهرشناس بود و حاج قاسم را خوب شناخت.
?وزیر اطلاعات افزود: قدرت ما به آدمها و روحیه شهادت طلبی آنها است که با اتکا به همین روحیه، زمانی که کسی جرأت نمیکند به آمریکا بگوید بالای چشمت ابرو است او را می زنیم. جمهوری اسلامی با زدن این پایگاه بر قله عزت قرار گرفت.
?آیت الله علوی تاکید کرد: نظام با هدایت های حکیمانه رهبری معظم انقلاب سیلی را به آمریکا زد، ما از سیلی زدن به تجاوزگر خودداری نمیکنیم و به تجاوزگر پاسخ مناسب میدهیم.
?شایان ذکر است وزیر اطلاعات از خانواده و همسر شهید زمانی نیا که در این مراسم حضور داشتند؛ دلجویی و قدردانی بعمل آورد.